На найвищому флагштоку Львівської області замайорів український прапор

24402e38-391d-435f-a869-aa6e17033325
Фото: ЛОВА

23 серпня в Україні святкують День Державного Прапора. З цієї нагоди у Льові біля Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на флагшток підняли український прапор.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації (ЛОВА).

Там розповіли, що біля академії відбулися урочистості до Дня Державного прапора. Зокрема участь в заході взяли керівництво області та міста, військовослужбовці, громадськість.

Відомо, що на території академії розміщений флагшток заввишки понад 50 метрів. Він є найвищим на Львівщині. Так, сьогодні там підняли дванадцятиметровий український прапор.

Фото: ЛОВА

Крім того, на заході презентували Бойові прапори 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила, 103-ї та 125-ї бригад Сил ТрО, 45-ї окремої артилерійської бригади, 63-ї окремої механізованої бригади,  12-ї бригади армійської авіації імені Генерал-хоружного Віктора Павленка, 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди».

Фото: ЛОВА

Нагадаємо, що перша історична згадка про поєднання жовтого і синього кольорів датується 1256 роком — днем заснування Львова. У запорожців також зустрічалися сині прапори із золотими орнаментами.

Більше про історію Державного Прапора України читайте також: Як і коли з'явився прапор України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: