Зеленський повідомив, що Португалія навчатиме українських пілотів на F-16

c0169dfee588d40577408463c30ca776_1692877268_extra_large
Зустріч Президента України з Президентом Португалії. Фото: ОП

У четвер, 24 серпня, з нагоди Дня Незалежності України, Президент Португалії Марсело Ребелу де Соза зустрівся з Володимиром Зеленським.

Про це повідомив Президент України у своєму телеграм-каналі.

Зокрема він зазначив, що під час зустрічі говорили передусім про оборонну та безпекову взаємодію. Волдимир Зеленський поінформував пана Президента про ситуацію на полі бою, а також про оборонні потреби України.

Крім того, глава України анонсував, що Португалія підтвердила готовність долучитися до підготовки українських пілотів та інженерного складу на літаках F-16.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ повідомили, що Норвегія може передати Україні літаки F-16. Так, Норвегія моєже стати третьою після Нідерландів і Данії країною, яка передасть Україні F-16.

Довідка

Літак F-16 є легким багатоцільовим винищувачем, який розробила компанія «General Dynamics» для Повітряних сил США. F-16 було створено ще 48 років тому. Однак він до сьогодні залишається основою повітряних сил багатьох країн світу.

Основні особливості цього літака є безкаркасний купол для гарної видимості, бічний джойстик для полегшення керування під час маневрування, катапультне крісло, яке може відхилятися на 30 градусів від вертикалі, щоб зменшити вплив перевантажень на пілота.

Крім того, F-16 містить також систему керування fly-by-wire яка допомагає стабілізувати управління польотом. Вперше ця система була встановлена саме на цьому літаку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: