За рік у Львові в лікарні святого Миколая народилися більше тисячі немовлят

немовля
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У Львові в пологовому відділенні дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова народилося 1025 немовлят. Таку статистику зафіксували за рік відколи працює відділення.

Про це повідмили у пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що серед немовлят є 570 хлопчиків та 455 дівчаток.

Директор лікарні святого Миколая у Львові Іван Міськів зазначив, що рік тому, саме в День Незалежності, в лікарні запрацювало пологове відділення. Відтоді наші лікарі допомогли з’явитися на світ понад тисячі малюків.

Також він наголошує, що фахівці лікарні святого Миколая мають ще одну важливу мету - розвиток хірургії плоду, коли певні патології немовляти можна відкоригувати ще в утробі матері.

У пресслужбі ЛМР підкреслили, що пологове відділення у лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання – це ще один крок до комплексної допомоги мамам та діткам. Адже, маючи спеціалістів та всі можливості для лікування найскладніших патологій, лікарі можуть діагностувати їх ще під час вагітності і допомагати. Діток не треба транспортувати в інші заклади, як це було раніше – всю допомогу надають одразу на місці. Тут, зокрема, є дитяча нейрохірургія, кардіохірургія – тобто весь комплекс медичної допомоги, який може бути наданий новонародженій дитинці за потреби.

Загалом у відділенні є 10 післяпологових кімнат, 3 пологові зали і 2 операційні. Відділення забезпечене всім необхідним обладнанням.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові зібрали перші 6,5 млн грн на обладнання для Центру дитячої реабілітації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: