Українські війська просуваються до наступних російських оборонних рубежів - американські аналітики

369654888_645413717771710_2781174178310072641_n

Українські війська досягли значних успіхів у контрнаступ і продовжують просуватися на південь і захід. Тепер вони перебувають у безпосередній близькості до наступних російських оборонних рубежів. Ці рубежі можуть бути слабшими, ніж попередні, але все одно представляють серйозну загрозу.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Сили оборони просуваються через серію добре укріплених позицій, для утримання яких російські сили доклали значну живу силу, техніку та зусилля. Ці позиції складаються з мінних полів, протитанкових ровів і перешкод у формі зубів дракона. Масштаби мінних полів на цих позиціях невідомі, але вони можуть бути менш інтенсивно заміновані, щоб дати російським військам можливість відступити.

Кожна з цих російських «ліній» є пошаровими оборонними позиціями зі своїми власними передовими та тиловими позиціями, і важливо розрізняти тилові райони окремих російських оборонних позицій і оборони Росії на півдні України в цілому. Російські оборонні «лінії» додатково є умовними в тому сенсі, що підготовлені російські позиції не є однорідними по всьому фронту на півдні України та не повністю укомплектовані. 

Є додаткова серія підготовлених російських оборонних позицій далі на південь від нинішнього українського просування, хоча російські сили зможуть повністю задіяти ці позиції, лише якщо вони матимуть доступний особовий склад і матеріальні засоби, щоб включити їх до згуртованих оборонних операцій.

При цьому, Генштаб ЗСУ повідомив, що протягом доби на фронті відбулось понад 40 бойових зіткнень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: