В Україні запустили сервіс, який спрощує отримання медичних довідок напередодні навчального року

лікарня
ілюстративне фото

Медичний провайдер Helsi напередодні нового навчального року запустив сервіс, який спрощує процес отримання обов'язкових довідок для зарахування до садочків, шкіл та вузів, а також прецевлаштування за окремими професіями.

Про це нам повідомили у пресслужбі провайдера.

«Кожного року в кінці літа в Україні спостерігається одна і та ж картина і цей рік не виняток – тисячі українців переймаються отриманням медичних довідок для того, щоб відправити дітей на навчання. Багато людей стикаються з цим вперше й елементарно не знають, куди звертатись та що робити. Ключова мета Helsi – спрощувати доступ до медицини. Так було під час пандемії COVID-19, коли ми надали українцям чіткий алгоритм дій для вакцинації, що допомогло організувати та пришвидшити цей процес, так ми намагаємось допомагати й в питанні отримання обов'язкових медичних довідок для школи», —  прокоментував CEO Helsi Євген Донець.

Тепер, щоб отримати довідку, не треба дізнаватись інформацію в інтернеті, у знайомих чи звертатись до лікарні за консультацією. Всі необхідні дані про форму довідок та чіткий покроковий алгоритм їх отримання є у застосунку Helsi, який доступний з телефону чи будь-якого іншого девайса.

Як це працює та як скористатись?

Щоб легко оформити довідку у Helsi, необхідно зайти у застосунок Helsi та обрати «Сервіси», далі розділи «Довідки та профілактика».

На екрані з'явиться список медичних довідок, які на сьогодні надають медичні заклади України, а саме:

  • № 086-1/о — для садочка та школи;
  • № 086-о — для ВНЗ;
  • № 028/о — для басейну;
  • № 083/о — для водіїв;
  • № 1-ОМК — для особистої медичної книжки.

Вибравши потрібний вид довідки, користувач може переглянути, які документи, консультації лікарів та аналізи необхідні для її отримання. Після цього прямо з додатка можна записатись на прийом до профільних лікарів на зручний час.

Результати медоглядів, аналізи та довідки можна зберігати в розділі “Медичні документи” в застосунку та за необхідності дати доступ лікарю, роздрукувати чи переслати.

Згодом в Helsi буде доданий алгоритм, який дозволить отримувати довідки у пришвидшеному режимі. Ми додамо у додаток перелік приватних лікарень, які надають комплексну послугу проходження медогляду та здачі аналізів для отримання довідок в одному місці «під ключ»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: