Львівські хірурги прооперували дитину з хронічною кишковою непрохідністю

fe469a4-00
ілюстративне фото. Джерело: SURAKSHA HOSPITAL

Львівські лікарі врятували 4-річну дівчинку з хворобою Гіршпрунга, яка була в неї від народження. Це складна вада шлунково-кишкового тракту. 7 см кишківника дитини не мали нервових закінчень, що провокувало постійні здуття і закрепи.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

У пацієнтки постійно було здуття живота, болю у лівому підребер’ї та сильних закрепів. Батьки довго шукали причину доньчиної недуги, зверталися до різних лікарів та навіть - лікувалися за кордоном. Однак встановити діагноз довго не вдавалося. Після повернення до України сім’я Вероніки звернулася по допомогу до спеціалістів дитячої Лікарні Святого Миколая

Так, після біопсії, медики виявили у дівчинки хворобу Гіршпрунга, за якої частина кишківника просто не має нервових закінчень, а значить не може виконувати свою функцію. Фактично це хронічна кишкова непрохідність. Така вада трапляється в 1 з 5 000 дітей. Найчастіше - у хлопчиків. Важливо діагностувати та прооперувати патологію ще в дитинстві, адже з віком ця недуга може призвести до тяжких ускладнень і навіть смерті. У Вероніки хвороба Гіршпрунга уразила 7 см кишківника. Єдиний метод лікування цієї вади - це хірургічне видалення ділянки, що не функціонує та призводить до кишкової непрохідності.

Наші хірурги провели 4-річній дівчинці малоінвазивне оперативне втручання. Воно - безпечніше та швидке. Замість шести годин лікарі оперували всього три. Лише через 5-мм прокол хірурги видалили уражену частину кишківника та з’єднали здорові фрагменти. Вже за кілька днів кишківник прижився та повністю відновив свою функцію.

Дитина вже вдома. Операція минула успішно.

Нагадуємо, реабілітологи львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» допомогли дворічній дівчинці з Маріуполя знову самостійно ходити і тримати рівновагу. Ці навички дитина втратила через пережитий стрес. Мама тривалий час ховала доньку від обстрілів у підвалі. Зараз дівчинка знову ходить сама.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: