У Львові вилікували дворічного пацієнта із запаленням кісткового мозку

372987929_154677871012032_1090770684478849130_n
Фото: Львівська обласна дитяча лікарня "Охматдит"

Львівські медики врятували 2-річного пацієнта із Самбірського району, у якого діагностували остеомієліт, себто запалення кісткового мозку.

Про це повідомили в обласній дитячій лікарні «Охматдит».

«Це захворювання здебільшого дитячого віку, бо пов'язане з тим, що дитяча кістка має певні анатомічні особливості у порівнянні з дорослою. Чому саме виникає це захворювання досі достеменно невідомо. Часто це буває після порізів, опіків, абсцесів, бо є ризик потрапляння інфекції», — пояснюють медики.

Хлопчика спершу лікували від кісткового туберкульозу з ураженням грудини.

«Я помітила у сина гульку на грудній клітці. Ми звернулися до лікарів у Старому Самборі і вони одразу нас відправили до Львова. В “Охматдиті” до нас дуже хороше ставлення. Завжди, коли тут, то впевнена, що все зроблять сину добре і фахово», — розповіла мама 2-річного Олександра Зоряна.

Олександрові провели дві операції, які пройшли успішно.

Опісля хлопчик ще пройде інтенсивне медикаментозне лікування та реабілітацію. Ще тривалий час Олександр буде під наглядом лікарів, бо у таких випадках у діток можуть наслідки та болі у кінцівках.

Щороку до «Охматдит» потрапляє до 15-ти дітей із таким захворюванням.

«Якщо у дитини є такі симптоми, які сильні болі в кінцівках (кістки стегон, плечей, гомілок) та усе це супроводжується температурою, слабкістю, дитина починає кульгати чи з'являється набряк - варто ОДРАЗУ звертатися до лікарів. Важливо вчасно встановити діагноз та надати дитині належне лікування», — йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: