У Львові планують створити лікарню для надважаких пацієнтів

є
фото: постійна комісія ЛОР з охорони здоров'я та материнства, ЛМР

Постійна депутатська комісія Львівської обласної ради з питань охорони здоров’я та материнства вирішила винести на розгляд сесії обласної ради запропонований Львівською ОВА проєкт створення на Львівщині єдиної дитячої надкластерної лікарні – Клінічного центру дитячої медицини.

Про повідомляє Департамент охорони здоров’я ЛОДА.

Місцева влада пропонує створити таку лікарню, об’єднавши Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та Львівську обласну клінічну дитячу лікарню «Охматдит».

Як розповів заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, Міністерство охорони здоров’я України затвердило спроможну мережу медзакладів у Львівській області з вимогою створити єдину дитячу надкластерну лікарню.

«Узгодивши ключові питання об’єднання ЗУСДМЦ та «Охматдиту» з керівництвом та колективами лікарень, ЛОВА пропонує створити єдину дитячу надкластерну лікарню, об’єднавши ці заклади. Це дозволить забезпечити надання ще якіснішої медичної допомоги, створити надпотужний медичний заклад для лікування дітей у західному регіоні України.

У перспективі таке рішення дозволить залучити пріоритетне фінансування з державного бюджету (НСЗУ) і окремо з обласного бюджету. Вважаємо, що таке рішення є правильним», – зазначив під час засідання комісії Іван Собко.

ЗУСДМЦ та «Охматдит» у своїй роботі доповнюють один одного, тож об’єднавшись, зможуть продовжувати кожен працювати за своїми напрямками, а також розвинути кілька нових.

«Західноукраїнський дитячий медцентр завжди був закладом більш планового типу і спеціалізувався на онкології, а «Охматдит» – більш ургентна лікарня, яка приймає пацієнтів з гострими станами. Об’єднання цих установ дозволить забезпечити 21 базовий напрям медичної допомоги. Тож це збільшує шанси лікарні при перезатвердженні мережі кожних три роки залишитися єдиним надкластерним закладом», – пояснила т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська.

Тепер, після того, як профільна депутатська комісія ЛОР схвалила пропозицію ЛОВА щодо створення єдиної дитячої надкластерної лікарні на Львівщині шляхом об’єднання ЗУСДМЦ та ЛОКДЛ «Охматдит», остаточне рішення мають прийняти депутати ЛОР на черговій сесії.

Довідка

Надкластерний заклад охорони здоров’я  – це багатопрофільний або однопрофільний  лікарняний заклад, в якого наявні ресурси та технології, орієнтовані на надання медичної допомоги у найбільш складних та рідкісних випадках захворювань населенню всього госпітального округу за напрямами стаціонарної медичної допомоги.

Читайте також: Європейський інвестиційний банк виділить кошти на школу та дві лікарні у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: