Олігарху Коломойському вручили підозру

Безымянный

Олігарху Ігорю Коломойському вручили підозру. Його підозрюють в відмиванні великої суми коштів шляхом виводу за кордон.

Про це повідомляють в Службі безпеки України.

Згідно з повідомленням, СБУ, БЕБ і Офіс Генпрокурора одіозному олігарху Коломойському вручили підозру одразу за кількома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 та 209, а саме легалізація майна, отриманого шахрайським шляхом.

Правоохоронці встановили, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда грн шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

За даними УП, підозру було вручено при обшуку. Прокурори будуть клопотати про тримання під вартою з альтернативою застави, орієнтовної до суми збитків.

В лютому Служба безпеки вже проводила обшуки вдома в олігарха Ігоря Коломойського. Тоді ж це відбулось в рамках розслідування махінацій в "Укртатнафті" та "Укрнафті". Пізніше стало відомо про оголошення про підозру топменеджменту вищезгаданих компаній.

Менеджмент компаній підозрюють у виведенні великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії. Це дозволило хилитися від сплати податків та призвело до знецінення активів компанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: