РФ розгорнула "резервну армію", щоб кинути додаткові сили на південь України - аналітики

52

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив, що Міністерство оборони Росії наприкінці червня сформувало «резервну армію», маючи на увазі, ймовірно, 25-ту загальновійськову армію, яка в середині травня почала набір особового складу з російського Далекого Сходу.

Про це пишуть аналітики американського інституту вивчення війни (ISW).

Повідомляється, що 25-й CAA складатиметься з 30 000 військовослужбовців за контрактом у двох мотострілецьких дивізіях, а також із невизначеної кількості танкових і артилерійських батальйонів, хоча незрозуміло, які елементи фактично сформовані на сьогоднішній день. 

Проте аналітики зазначають, що 25-та загальновійськова армія навряд чи буде боєздатною, враховуючи її поспішне розгортання. Вона була запланована як «стратегічний» резерв і РФ не мала наміру робити це формування було боєздатним до грудня 2023 року.

"Російський адміністратор у Дальнєгорську, Приморський край, опублікував оголошення про набір у 25-ту. CAA від 5 червня, в якому стверджувалося, що 25-й CAA буде навчати особовий склад з 1 вересня по 1 грудня, а потім буде розгорнуто в Запорізькій або Херсонській області. Заступник начальника Головного оперативного управління України Олексій Громов 5 липня заявив, що 25-а ОСА не буде боєздатною принаймні до 2024 року", - йдеться в повідомленні.

Підрозділи 25-ї армії, які прибули в Луганську область, є недоукомплектованими та не підготовленими, що не дивно через їх прискорене розгортання. Нинішня чисельність і можливості підрозділів 25-ї ООС, розгорнутих в Україні на п’ять місяців раніше терміну, невідомі. Формування, ймовірно, або сильно не укомплектоване та не наближається до паперової чисельності двох дивізій, або погано навчене, як і початкові російські мобілізовані підрозділи восени 2022 року, або обидва варіанти, пишуть аналітики.

Російське командування, ймовірно, розглядає розгортання боєздатного формування в Луганській області як допустимий ризик з огляду на відносно менший темп бойових дій на більшій частині лінії фронту в Луганській області. Нещодавня бокова передислокація частин 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (ВДВ) з району Кремінна Луганської області в район Роботине на заході Запорізької області наприкінці серпня свідчить про те, що російське військове командування, ймовірно, розглядає цю ділянку фронту як відносно безпечну.  Українські сили здійснюють обмежені наземні удари в Луганській області порівняно з іншими ділянками фронту.

Читайте також: За добу відбулося 45 бойових зіткнень з окупантами - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: