Резніков подав заяву про відставку з посади міністра оборони

єєє

Олексій Резніков, який нині обіймає посаду міністра оборони України, подав до Верховної Ради заяву про відставку. Його місце може зайняти устем Умєров.

Про це міністр оборони написав у Твіттері.

«Я подав заяву про відставку Голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку. Для мене було честю служити українському народу та працювати на посаді протягом останніх 22 місяців, найважчого періоду сучасної історії України», - написав він.

Що передувало

Президент Володимир Зеленський вирішив провести заміну міністра оборони України. Глава держави вважає, що Олексія Резнікова має замінити Рустем Умєров.

«Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством у цілому. Зараз очолити Міністерство має Рустем Умєров», — сказав президент.

Зеленський додав, що очікує від парламенту підтримки цієї кандидатури. Ухвалити кадрове рішення Раді буде запропоновано цього тижня.

Хто такий Рустем Умєров

Рустем Умєров має кримськотатарське походження. До приходу в політику був бізнесменом, інвестором, меценатом, а також радником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Свою карʼєру Умєров розпочав у 2004 році в телекомунікаційній компанії, займаючи різні керівні посади. Згодом, у 2013, заснував інвестиційну компанію ASTEM і благодійний фонд ASTEM Foundation.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: