Ердоган не домовився із Путіним щодо відновлення «зернової угоди»

image-9
Фото:Sputnik/Sergei Guneev/Pool via REUTERS

Після зустрічі із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом російський диктатор Володимир Путін заявив, що готовий обміркувати відновлення «зернової угоди», якщо знімуть обмеження на експорт російської агропродукції.

Цю заяву цитує прокремлівська інформаційна агенція ТАСС у понеділок, 4 вересня.

Так, диктатор сказав, що РФ організовує постачання мільйона тонн зерна «за преференційною ціною» для перероблення в Туреччині і транспортування до «найбідніших країн».

Путін говорить, мовляв, через декілька тижнів Росія почне постачання безкоштовного зерна шести африканським країнам.

Водночас Ердоган під час зустрічі сказав, що Чорноморську зернову ініціативу треба продовжити, усуваючи «наявні недоліки», цитує його агентство Анадолу.

Зустріч Ердогана та Путіна

Президент Туреччини прибув до Сочі, що на Росії, вранці 4 вересня. Тут у нього відбулись перемовини із кремлівським диктатором. Головною темою зустрічі мав стати зерновий коридор, який блокує Росія. Окрім цього, мали говорити про розв'язану РФ повномасштабну війну проти України та обмін полоненими.

Зернова угода

18 травня нинішнього року сплив термін дії «зернової угоди», яка дозволяла експортувати українське зерно морем з частини чорноморських портів України. Росія не хоче її продовжувати, вимагаючи від ООН преференцій щодо скасування санкцій на постачання власних добрив.

НАТО посилить безпеку у Чорному морі після виходу росії із «зернової угоди», заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг 26 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: