Школярам у Львові розповідатимуть про корупцію та протидію їй

школа
Ілюстративне фото, з архіву редакції

45 шкіл Львова долучитись до проєкту Офісу доброчесності НАЗК «Прозорі школи». Упродовж семестру учням та ученицям шкіл розповідатимуть про корупцію та її прояви в освітньому середовищі, що таке конфлікт інтересів, як діяти при їх виявленні та як кожен може долучитися до створення доброчесного суспільства.

Про це повідомили в міському управлінні освіти.

У Львові проєкт стартував з 7 вересня.

Проєкт передбачає цікаві та активні різноформатні заходи для педагогів/-инь: навчальні воркшопи, діалогові зустрічі, вебінари, зустрічі з командою Офісу доброчесності та експертами у сфері освіти, їх підтримку у забезпеченні навчання про доброчесність для учнівства. А також цікавинки для школярів/-ок 5-10 класів: освітні курси на тему доброчесності та антикорупції, захопливі позакласні активності, антикорупційні ігри і ще чимало сучасних інструментів.

Читайте також: У Львові створили перший в Україні курс про безпеку дитини в освітньому середовищі

Матеріали для проведення занять з учнівством на тему доброчесності вже розроблені Офісом доброчесності НАЗК — теми і структура занять, ігри, квести тощо.

«Прозорі школи»

Проєкт запустили 2021 року, а пілот проєкту стартував у вересні 2022. У цьому проєкті вже взяли участь декілька шкіл Вінниці, Запоріжжя, Кропивницького та інших міст. Цього навчального року до участі у проєкті зголосилися 45 шкіл Львова, а це найбільша кількість серед шкіл з одного міста.

Проект був розроблений командою Офісу доброчесності НАЗК та їхніми партнерами — громадськими організаціями EdCamp Ukraine, ГО «Смарт Освіта».

Мета проєкту «Прозора школа»: запустити трансформацію освітнього середовища через інтеграцію антикорупційних навчальних матеріалів в освітній процес та створення рекомендацій для менеджменту шкіл щодо діяльності закладу освіти як інституції на засадах прозорості, відкритості та доброчесності.

Нагадуємо, львівська школа мистецтв відкрила ще одну філію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: