Центр Львова планують внести до списку спадщини ЮНЕСКО під загрозою, - ЗМІ

3
фото: 7chudes.in.ua

Історичний центр Львова хочуть внести до Списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО, що перебуває під загрозою. Про це заявив керівник програми світової спадщини ЮНЕСКО Лазар Елунду.

Про це повідомляє The Guardian.

«Ці об'єкти перебувають під загрозою знищення. Були напади на буферні зони навколо цих об'єктів, і ми не знаємо, що станеться в майбутньому», — сказав Лазар Елунду AFP.

Він додав, що Комітет всесвітньої спадщини ухвалить остаточне рішення на засіданні, яке відбудеться 10–25 вересня в столиці Саудівської Аравії — Ер-Ріяді.

Довідка

До Списку об’єктів світової спадщини, які перебувають під загрозою зникнення, у січні 2023 року внесли центр Одеси. Однак росіяни завдати ракетного удару по Одесі наприкінці липня та зруйнували декілька пам'яток. Зокрема — Свято-Преображенський кафедральний собор. ЮНЕСКО назвало це «зухвалим» та «нахабним» нападом.

Що передувало

Експерти ЮНЕСКО, після останніх ракетних ударів Росії по Україні, вирішили рекомендувати внести низку об'єктів у Києві та Львові до списку Всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: