На Львівщині запрацює платформа відновлення лісів

ліс
Фото з відкритих джерел.

Про це нам повідомили у Західному міжрегіональному управлінні лісового та мисливського господарства.

Як повідомила Ганна Лобченко, менеджерка проєктів напряму «Ліси» Всесвітнього фонду природи WWF-Україна, платформа відновлення лісів буде містити доступну для користувачів інформацію про лісові ділянки, які потребують відновлення, особливості рельєфу, тип лісорослинних умов, переважаючі деревні види тощо. А також майбутню користь цих ділянок для довкілля, оскільки відображатиме обсяги поглинутого вуглецю,  інші екологічні послуги та корисні властивості майбутнього лісу.

Окрім цього, на платформі представлятьнормативно-правова база з лісовідновлення та лісорозведення, контактна інформація лісокористувачів, експертів, науковців, до яких можна звернутися щодо питань відновлення лісових ділянок та догляду за новоствореними насадженнями,  а також база постачальників садивного матеріалу.  

Довідка

WWF-Україна у партнерстві з Open Tech, благодійною краудсорсинговою програмою від SoftServe працює над Платформою відновлення лісів України на підтримку ініціативи Президента “Масштабне залісення України”. 

Платформа - це онлайн-рішення, що допомагатиме у відновленні та збільшенні площі насаджень, дозволить визначати найбільш придатні для цього ділянки та втілювати відтворення лісів, спираючись на науковий підхід, в тому числі з врахуванням змін клімату та вимог екологічної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: