Саміт G20 ухвалив підсумкову декларацію. ОНОВЛЕНО

2880769
Фото: Getty Images

Прем’єр головуючої у G20 Індії Нарендра Моді оголосив, що саміт країн "Групи двадцяти" погодив спільну декларацію, знайшовши компромісні формулювання у блоках, які стосуються війни РФ проти України

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, повідомляє Кореспондент з посиланням на Times of India.

"Завдяки нашій наполегливій роботі, і за вашої підтримки щодо декларації лідерів саміту G20 у Нью-Делі консенсус є. Я оголошую про ухвалення декларації", – заявив він і подякував усім, хто зробив можливим ухвалення фінального документа.

Видання уточнює, що декларацію оприлюднять у неділю наприкінці саміту, а її ухвалення стало перемогою для Індії, яка головує в G20.

У свою чергу агенство Bloomberg із посиланням на джерело, знайоме з перебігом дискусії, повідомило, що дипломати країн G20 досягли компромісу щодо формулювань про війну в Україні. При цьому формулювання схожі на ті, що були узгоджені на саміті 2022 року в Індонезії.

Нагадаємо, 18 саміт G20 проходить 9-10 вересня у столиці Індії Нью-Делі. Це перша в історії групи зустріч лідерів, що проходить в Південній Азії.

У своєму вступному слові на саміті прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді згадав про війну, хоча не вказав, де вона триває, а також не назвав країни-учасниці.

У МЗС України прокоментували підсумкову спільну декларацію країн "Групи двадцяти", висловивши розчарування її формулюваннями.

Про це написав речник українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко у Facebook.

Ніколенко висловив розчарування тією частиною документу, яка стосується агресії Росії проти України, а також зазначив, что участь української сторони дозволила би учасникам краще зрозуміти ситуацію.

"Принцип "нічого про Україну без України" залишається ключовим як ніколи" - написав він.

Нагадаємо, що колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон сьогодні перебуває із візитом у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: