Безпілотники по російських аеродромах майже точно запускають з Росії − британська розвідка

123
ФОТО З TELEGRAM-КАНАЛУ ASTRA

Атаки безпілотниками російських аеродромів у глибокому тилу, майже точно здійснюються з території Росії, а "волонтерські загони", які вирішила підготувати РФ, допоможуть з цим боротися лише частково, вважає британська розвідка.

Про це повідомляє розвідка Міноборони Британії.

За даними розвідки, у Псковській області Росії, неподалік від кордону з Естонією, губернатор організував волонтерські патрулі безпеки, щоб запобігти подальшим атакам безпілотних літальних апаратів (БПЛА) на авіабазу Крести.

Повідомляється, що до патрулювання записалося до 800 громадян. Ця ініціатива з’явилася після повідомлення про пошкодження двох транспортних літаків Іл-76 CANDID 29 серпня 2023 року.

Через обмежений радіус дії БПЛА квадрокоптерів атаки на базу майже напевно були здійснені з території Російської Федерації.

Патрулі складатимуться з груп із 50 осіб, розподілених між кількома муніципалітетами, які патрулюватимуть прикордонні райони та критичну інфраструктуру, зокрема аеропорти та авіабази.

Створення цих добровольчих патрулів безпеки, ймовірно, діятиме як засіб стримування та забезпечуватиме певний рівень захисту від квадрокоптерних БПЛА, які керуються в безпосередній близькості від авіабази.

Історично виявилося, що знищити БПЛА зі стрілецької зброї важко, тому російським силам все одно будуть потрібні системи протиповітряної оборони з можливістю спостереження та, як кінетичними, так і електронними засобами перехоплення для знищення атакуючих БПЛА.

Зазначимо, що за даними ГУР, в Україні перебуває понад 420 тисяч російських окупантів.

Нагадаємо, у Генштабі розповіли про втрати ворога за добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: