Контрнаступ продовжиться і в холодну сиру погоду – Буданов

Untitled
Фото: reuters.com

Український контрнаступ проти російських військ триватиме і під час холодної і вологої погоди наприкінці цього року, незважаючи на те, що воювати стане важче.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов під час зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES), пише Reuters.

"Бойові дії так чи інакше триватимуть. У холоді, сирості і багнюці воювати важче. Бойові дії будуть продовжуватися. Контрнаступ буде продовжуватися" - заявив він.

Видання нагадує, що влітку Україна розпочала анонсований контрнаступ, в результаті якого за три місяці було відвойовано більше десятка сіл на півдні і сході країни, але він ускладнюється замінованими полями і глибоко укріпленими російськими військами.

Захід надав військову техніку на мільярди доларів і підготував тисячі українських бійців для контрнаступу, щоб допомогти Києву повернути собі територію.

Але повільний прогрес контрнаступу викликав занепокоєння серед прихильників Києва, що Захід може не впоратися з підтримкою масштабу військової допомоги, необхідної для того, щоб Україна продовжувала боротися з такою ж інтенсивністю.

"Наш контрнаступ відбувається на кількох напрямках", – сказав Буданов, визнавши, що прогрес був повільнішим, ніж він хотів, і охарактеризувавши ситуацію як складну.

Крім величезної концентрації російських мін, він назвав велику кількість малих російських дронів-камікадзе ключовим фактором, який досі сповільнював прогрес контрнаступу.

Зазначимо, що за даними ГУР, в Україні перебуває понад 420 тисяч російських окупантів.

Нагадаємо, у Генштабі розповіли про втрати ворога за добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: