Зросла кількість росіян, які хочуть здатись у полон ЗСУ, — розвідка

image-28

Після успішної спецоперації «Синиця» української воєнної розвідки кількість росіян, які хочуть здатись у полон Сил оборони України, збільшилась на 70%.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в етері Радіо Свобода.

«Є стрибок по лінії Хочу жить окремо і по інших каналах зв’язку. Після успішної операції Синиця з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій. Звернення на державний проєкт "Хочу жить" — стрибок відбувся приблизно на 70% за день», — сказав він у понеділок, 11 вересня.

Юсов прокоментував інформацію з Telegram-каналів про те, що людині, яка передасть Україні російський винищувач МіГ, дадуть 2 мільйони доларів: «Ця інформація носить більше характер такої легенди й народної ініціативи. Але, звісно, винагорода за МіГ буде».

«Хочу жить»

Це державний проєкт воєнної розвідки України. Він допомагає російським військовим, які не хочуть брати участі в агресії РФ, здатися в полон Силам оборони України та зберегти життя.

Спецоперація «Синиця»

Нагадуємо, 23 серпня російський пілот Максим Кузьмінов здався Україні, перегнавши гелікоптер Мі-8 окупантів в Харківську область. Його вчинок був узгоджений з ГУР України. Спецоперація мала кодову назву «Синиця» Російському пілотові організували безпечний повітряний коридор, він летів на гранично малій висоті в режимі радіомовчання.

Росіянин сам вийшов на зв’язок з українськими розвідниками, йому запропонували гарантії безпеки, нові документи, грошову компенсацію та винагороду. Його сім’ю вивезли з РФ у безпечне місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: