Українські військові зайняли частину Опитного на Донеччині, – заступниця Міноборони

369779380_643258644653884_7418511626968656693_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Внаслідок штурмових дій Сили оборони України зайняли частину Опитного, що на Донеччині, та мають частковий успіх в районі Новомайорське. Однак ситуація є дуже мінлива, тому може змінитися. Там тривають бої.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона розповіла детальнішу інформацію на деяких напрямках фронту. Так, на Куп’янському напрямку тривають бої. Силами оборони успішно відбили атаки росіян в районі Синьківки Харківської області.

За словами заступниці міноборони, на Лиманському напрямку окупанти продовжують перегрупування військ. Веде безуспішні наступальні дії в районах Берестове Харківської області та Новосселівське, Новоєгорівка Луганської області.

Крім того, на Бахмутському напрямку армія РФ прагне зупинити наступ ЗСУ, тому безуспішно намагався прорвати оборону в районах Залізнянське, Оріхово-Василівка, Богданівка Донецької області. Водночас українські військові просуваються та мають частковий успіх в районах Кліщіївки та Андріївки. Вони витісняють там противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Ганна Маляр повідомила, що за минулий тиждень на Бахмутському напрямку ЗСУ звільнили 2 кВ.км.Загалом довкола Бахмута звільнено 49 км2.

«На Авдіївському, Мар’їнському напрямках противник зосереджував основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеним пунктом Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка Донецької області. Наші оборонці не дають ворогу здійснити його плани. Ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Керамік, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Пречистівка Донецької області», - зазначила заступниця Міністра оборони.

Щодо ситуацію на Півдні, то за словами Маляр, тривають наступальні дії на Мелітопольському напрямку, де є успіх в напрямку південніше Роботине та західніше Вербове.

Крім того, за тиждень звільнено 4,8 кв.км територіі на Таврійському напрямку (південь включно з частиною Донецької області). Загалом оперативно-стратегічне угрупування військ (ОСУВ) «Таврія» звільнила 256,5 кв. км.

«На Запорізькому та Херсонському напрямках противник в обороні. Продовжує обстріли позицій підрозділів Сил оборони України та цивільних об’єктів у Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, при цьому активно застосовує баражуючі боєприпаси «Ланцет», - додала Ганна Маляр.

Нагадуємо, раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, якими є втрати окупантів на фронті за минулу добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: