Львівщина  — на першому місці у рейтингу областей за результатами НМТ

зно

Освітній ресурс «Освіта.ua» оприлюднив рейтинг областей України за результатами національного мультипредметного тесту 2023 року: Львівщина є лідером.

Про це розповіли у пресслужбі військової адміністрації регіону.

Там кажуть, що області України ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів національного мультипредметного тесту, отриманих випускниками шкіл кожної області у 2023 році.

Львівська область здобула перше місце із середнім балом НМТ 145.44, була охоплено 491 школа, враховано результати 11 675 учнів, які склали 34 170 тестів, поріг «склав/не склав» подолало 98% від усіх учасників тестування.

НМТ-2023 на Львівщині

Загалом у Львівській області учасниками НМТ стали  23 тисячі 579 випускників, з них 22 тисячі 907 – взяли участь в основній сесії та 672 – у додатковій.

За підсумками проведення додаткової сесії НМТ:

400 балів отримали — 1 учениця з СШ №21 м. Львова, і 200 з одного предмета – 9 учасників з Львівської області, зокрема з Львівського фахового коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша, приватного закладу «ІТ Степ Скул», ТзОВ «Українська дистанційна школа», Ліцею №75, фізико – математичного ліцею, класичної гімназії, СШ №91, Городоцької СШ №3, Острівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок «Червоноградської міської ради».

Цього року Львівщина отримала більшу кількість 200-бальників з математики – 400 учнів, 250 учнів отримали 200 балів з української мови.

Окрім України, тестування проводили в Італії, Іспанії, Німеччині, Польщі, Хорватії, Чехії, Грузії та США  ‒ загалом у 16 містах. Для проведення НМТ створили 307 тимчасових екзаменаційних центрів (з них 67 – за кордоном).

На кінець серпня Український центр оцінювання якості освіти підготує підсумковий звіт з результатами цьогорічного тестування.

Що таке НМТ?

НМТ-2023 передбачало оцінювання з двох обов’язкових предметів: української мови та математики. А також з одного предмета за вибором вступника. Можна було обирати з-поміж історії України, іноземної мови, біології, фізики та хімії.

Тестування відбувалось в один день. Учасникам виділили 180 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: