Відзавтра на Львівщині розпочинається масштабна вакцинація диких тварин проти сказу

2222

Майже 3 тисячі доз вакцини від сказу для диких тварин розповсюджуватимуть наземним методом (вручну) на території населених пунктів Дрогобицького району.

Про це повідомила місцева влада.

Масштабну вакцинацію розпочинають з 13 вересня в межах осінньої кампанії пероральної імунізації диких тварин проти сказу. Відповідне рішення у віторок, 11 вересня, прийняли у Дрогобицькій районній військовій адміністрації на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням першого заступника РВА Романа Шлярпа.

У районі створять 5 робочих груп з поширення вакцинальних приманок, до складу яких входитимуть ветеринарні лікарі, спеціалісти органів місцевого самоврядування, фахівці лісомисливських господарств і користувачі мисливських угідь. У кожній громаді працюватиме одна робоча група.

«Наземний метод вакцинації диких тварин у Дрогобицькому районі застосовують вперше. Раніше вакцину розповсюджували за допомогою цивільної авіації, однак в межах правового режиму воєнного стану застосовувати авіацію заборонено, тому члени робочої групи у кожній громаді розкладатимуть її вручну. Це дуже важливий захід зі запобігання поширенню сказу, адже з початку року на Дрогобиччині було зафіксовано аж 14 таких випадків», - зазначив перший заступник начальника Дрогобицької РВА Роман Шлярп.

У середньому на 1 кілометр квадратний розраховано 25 приманок, які мають вигляд брикетів розміром 3x5 зі специфічним запахом. Там, де зафіксовані спалахи сказу, розкладатимуть більшу кількість вакцини на відстані. Під час поїдання тварина прокушує капсулу й таким чином отримує щеплення.

Жителів району просять не брати приманки руками, не руйнувати та не переносити в інші місця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: