«Нафтогаз» готовий використати повернуті Україні «вишки Бойка»

нафтогаз
Фото з відкритих джерел

Група «Нафтогаз» готова використовувати «вишки Бойка» у Чорному морі, які повернули під контроль України.

Про це повідомив очльник правління компанії Олексій Чернишов у понеділок, 11 вересня.

Експлуатацію за призначенням бурових газо- та нафтовидобувних платформ готові розпочати, «щойно це дозволятиме безпекова ситуація», зазначив він.

Повернення «вишок Бойка»

11 вересня у Головному управління воєнної розвідки України повідомили, що повернула під контроль газові та нафтові платформи в Чорному морі між тимчасово окупованим Кримом та Одесою — «вишки Бойка».

Операцію зі встановлення контролю над провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема під контроль були повернуті бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш».

Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30.

Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити.

Нагадуємо, росіяни окупували «вишки Бойка» 2015 року, а з початком повномашстабного вторгнення використовували їх у військових цілях, зокрема як вертолітні майданчики та розташовували там засоби

Нагуємо, Росія окупувала їх 2015 року, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема, як вертолітні майданчики і для розміщення засобів РЛС (радіолокаційні станції).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: