В одному з сіл Львівщини з'явився мурал на будівлі Народного дому

Мурал Грибовичі 1
Фото: ЛМР

У селищі Великі Грибовичі, що розміщені у Львівській області, на будівлі Народного дому створили мурал «Україна – наш спільний дім».

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що сьогодні будівля Народного дому слугує прихистком для внутрішньо переміщених родин. Тому на муралі зображена мати з двома дітками, яка прямує на світло ліхтаря, також є багато віконець зі світлом і символ миру – білий голуб.

Як зазначили в ЛМР, фоном для малюнку стала карта України. Мурал створили в рамках урбаністичного фестивалю Майстерня міста 2023. Для того, щоб обрати найкращий малюнок провели спеціальний конкурс, на який художники подали десяток ескізів стінопису. Опісля організатори разом з мешканцями вибрали найкращий варіант.

Фото: ЛМР

Над створенням муралу троє художників працювали протягом тижня. Вони виконали роботу на волонтерських засадах.

Художник Андрій Біганський розповів, що в муралі поєднано різні техніки: фарбу наносили як валиками, так і пензлями, а також використовували аерографію для плавних переходів світла від лампи».

Однак з мешканців прихистку Наталія Медосенко каже: «Для мене тут чітко зрозуміло, що ці віконця – це наш прихисток. І ця родина десь зі сходу чи з зони бойових дій йде на світло лампи, яке символізує промінь надії. Також символічно, що саме на заході України ці віконця, і люди йдуть зі сходу на захід».

За словами керівника Львівської громади у селі Великі Грибовичі Ігоря Пителя, мурал сподобався не лише мешканцям прихистку, а й жителям громади.

Довідка

За інформацією ЛМР, мурал створили в рамках Майстерні міста 2023 за співфінансування німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Як розповів проєктний менеджер КУ Інститут міста Дмитрій Шевченко, майстерня міста – це щорічний захід, який проводять з 2012 року. Урбаністичний фестиваль, який має на меті залучення громадських організацій та інституцій Львівської міськради до впровадження змін у місті. Цьогоріч ми також проводили майстерню на новоприєднаних територіях Львівської громади, зокрема тут, у Великих Грибовичах.

Варто зазначити, що цього року в рамках Майстерні міста провели екскурсії, майстер-класи та воркшопи, а у Львівській громаді з’явились нові громадські простори.

У ЛМР зазначили, що загалом Майстерня міста 2023 об’єднала мешканців на 59 заходах у 23 локаціях міста.

нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Львівщині відкрили дитсадок для пів сотні дошкільнят.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: