У школі на Львівщині, ймовірно, відбудеться слухання звіту від директора: що трапилося

44444
фото: Верхньояблунський ЗЗСО

У соцмережах з’явилося відео, на якому жителі села Верхня Яблунька конфліктують з директором місцевої школи. Тепер департамент освіти і науки Львівської ОВА звертається до Державної служби якості освіти у Львівській області щодо проведення інституційного аудиту та до Боринської громади – щодо проведення сесії для заслухання звіту від директора.

Про це повідомляє ЛОДА.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска зазначив, що раніше департамент рекомендував відділу освіти Боринської територіальної громади, яка є засновником школи, форму наказу для звільнення директора, та звертався до філії Державної служби якості освіти у Львівській області щодо проведення інституційного аудиту у школі. Проте, звернення департаменту не врахували. 

Олег Паска зазначив, що з початком збройної агресії російської федерації проти України у цій школі загострився конфлікт з огляду на те, що директор школи публічно підтримував одну з релігійних організацій, яка має центр у москві. Це дуже не подобається батькам. Крім того, це, звичайно, є порушенням закону про освіту, який передбачає відокремленість школи від церкви. Почали приїжджати поранені захисники, були трагічні ситуації у цьому селі, пов’язані з війною, і емоції людей справедливо посилилися.

Цей директор школи раніше працював заступником голови адміністрації за часів президента Януковича.

Що передувало

У четвер, 14 вересня, у мережі оприлюднили відео, на якому видно, як група жінок напала у приміщенні школи на чоловіка. Жінки — матері школярів, а чоловік, який тікає від них по партах — директор школи Іван Січак. Випадок трапився у селі Верхня Яблунька у Самбірському районі ще у понеділок, 11 вересня.

На оприлюдненому відео видно, як група жінок штовхає чоловіка. Він тікає від них по партах та намагається відбитися від агресивних жінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: