Блінкен: Те, як українці використовуватимуть ATACMS, це їхня справа

90_main-v1694847042
Фото: ЕРА

США та Німеччина наразі обговорюють питання передачі Україні далекобійних ракет ATACMS і Taurus та держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що те, як ЗСУ використовуватимуть американські ракети, це їхня справа.

Про це держсекретар США Ентоні Блінкен заявив 15 вересня на спільному брифінгу з міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок, розшифрування якого опублікував Держдепартамент, пише сайт Гордон.

Відповідаючи на запитання, чи не планують США та Німеччина під час імовірного передання далекобійних ракет ATACMS і TAURUS зняти заборону з їх застосування на території РФ, він сказав, що союзники "не вказують" Києву, що робити.

"Якщо говорити про те, як українці використовують ці системи, то рішення про цілі вони ухвалюють самі. І їм видніше, що може бути найефективнішим у процесі відновлення повного суверенітету й територіальної цілісності. Відповідно до нашої власної політики, ми не заохочуємо і не дозволяємо використання наших систем озброєнь за межами України. Але, повторюся, в основі цього – рішення України", – сказав Блінкен.

Держсекретар США зазначив, що поводження з новими, складними системами потребує навчання, і його проводять. Також далекобійна зброя має "вписатися" у цілісну програму військової допомоги, яка допоможе Україні перемогти окупантів.

Нагадаємо, Сили Спеціальних Операцій розповіли, як навели ракети на російську субмарину в Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: