Львів’янину врятували руку, провівши одне із найскладніших реконструктивних оперативних втручань

60fab59557264c5bad8e1f14b4d3ac46-be5f1f3a
Фото - ТМО 1

40-річний львівʼянин Ігор Сидоряк, який до великої війни був підприємцем, у ЗСУ став зв’язківцем. Важке поранення отримав під час гранатометного обстрілу в районі Куп’янська. Чоловік міг втратити руку, однак йому допомогли фахівці центру НЕЗЛАМНІ.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

«Пацієнт надійшов з відкритим переломом плечової кістки та масивним дефектом м'яких тканин – близько 23 см. Така обширна рана – це пряма загроза ампутації. Однак, за останні півтора роки наші реконструктивні хірурги вже багато разів мали справу з такою травмою. Тому добре знали, що робити», – каже лікуюча лікарка Ігоря Анастасія Кулинич.

Лікарі зіставила ліву плечову кістку захисника та зафіксувала її пластиною. А тканинний дефект закрили ротаційним клаптем найширшого м'яза спини. Ця операція вважається одним із найскладніших реконструктивних оперативних втручань. Метод полягає у тому, що дефект м'яких тканин закривають клаптем м’яза на судинній ніжці. Щоби відновити кровопостачання, від хірургів вимагається ювелірна точність. Виконують це втручання близько 10 годин.

Зв’язківця, що зазнав поранення на Куп’янському напрямку, оперували 9 годин. Втручання минуло успішно. Клапоть прижився, рана гоїться, а пацієнт почувається добре. Захисник дякує лікарям за те, що врятували йому руку і допомагають повернутися до повноцінного життя. 

Довідка

За час повномашстабного вторгнення спеціалісти Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) опанували 25 нових видів операцій. Серед них – одна з найскладніших в реконструктивній хірургії – закриття тканинного дефекту ротаційним клаптем. Від початку війни лікарі виконали вже 35 таких втручань.

Керівник напрямку хірургії центру НЕЗЛАМНІ Гнат Герич каже, що велика війна змусила наших лікарів швидко вчитись і опановувати нові методики. І нині наші спеціалісти вже мають неабиякий досвід лікування важких воєнних травм.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: