На «Іграх Нескорених» українські ветерани вибороли 34 медалі

image-64
Фото: Львівська ОВА

У Львові зустріли національну збірну команду України – учасників «Invictus Games-2023» (Ігри Нескорених).

Про це розповідають у військовій адміністрації області 18 вересня.

Збірна України у складі 25 спортсменів показала найвищий за всю історію участі України у змаганнях результат – 34 медалі.

Українські ветерани змагалися у 10 адаптивних видах спорту:

  • настільному тенісі,
  • легкій атлетиці (бігу, стрибках в довжину, штовханні ядра та метанні диска),
  • пауерліфтингу,
  • веслуванні на тренажерах,
  • стрільбі з лука,
  • велоспорті,
  • плаванні,
  • баскетболі
  • регбі на візках
  • волейболі сидячи.

Львівську область у складі збірної команди України представляли три спортсмени Володимир Гера, Павло Лучків та Дмитро Козак. У складі команди також були тренер зі стрільби з лука  НСБ ЛВС Міноборони України у Львові Леся Шах та асистент тренера з веслування на тренажерах, учасник Invictus Games 2020 Ігор Галушка. 

Володимир Гера брав участь у змаганнях з плавання, настільного тенісу, штовхання ядра, метання диска та стрільбі з лука.

Павло Лучків – баскетбол на візках, регбі на візках, настільний теніс, стрільба з лука. Дмитро Козак – легка атлетика, настільний теніс.

Володимир Гера здобув дві срібні медалі зі штовхання ядра та метання диска та посів 4 місце у плаванні на 50 метрів на спині, а Павло Лучків виборов «золото» у стрільбі з лука.

Представники Львівщини, які брали участь у цьогорічних змаганнях, а саме: Володимир Гера, Павло Лучків та Дмитро Козак отримали від управління молоді та спорту Львівської ОВА грошові сертифікати на суму 30, 60 та 80 тисяч гривень.

Ігри Нескорених

Invictus Games започатковані 2014 року принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством у останніх військових кампаніях. Ігри Нескорених 2023 відбуваються у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «ДІМ ДЛЯ ПОВАГИ».

Україна долучилась до Ігор Нескорених 2017 року, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Другі Ігри відбулись наступного року — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 захід мав відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, був перенесений на 2021, а пізніше на 2022 рік. Зрештою, у квітні 2022 року українська збірна виступила у Гаазі (Нідерланди). Частина учасників збірної повернулися знову на службу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: