У Львові внаслідок атаки «Шахедів» на складі згоріло 300 т гуманітарної допомоги

380416755_643282634563941_8058393817058551657_n
Фото: ДСНС

Вночі на вівторок, 19 вересня, у Львові російські війська влучили в промислове підприємство, де знаходився склад гуманітарної допомоги Карітас-Спес Україна (Caritas-Spes Ukraine).

Про це повідомили на сторінці Карітас-Спес Україна у фейсбуці.

Там розповіли, що співробітники місії не постраждали, але склад з усім, що було всередині, згорів дотла. Остаточну суму збитків зможуть підрахувати пізніше, оскільки зараз на місці події працюють спецслужби.

«Вже відомо, що знищено 33 палети з продуктовими наборами, 10 палет з гігієнічними наборами та консервами, 10 палет з генераторами та одягом. За словами представників Львівської архиєпархії, у віданні якої перебуває склад, на складі згоріло близько 300 тонн гуманітарних вантажів», - зазначили у Карітас-Спес Україна.

За їх словами, зі складу вдалося врятувати транспортні засоби з гуманітарним вантажем. Це не перший випадок, коли Російська Федерація атакує гуманітарні склади в Україні.

Атака на Львів 19 вересня

Вдосвіта 19 вересня у Львівській області пролунали вибухи. Місцева влада попередила про атаку росіян безпілотниками. Очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький, уточнив, що звуки вибухів - це робота протиповітряної оборони.

Натомість вибухи у Львові підтвердив міський голова Андрій Садовий.

«Внаслідок удару на території Львова фіксуємо загорання на промисловому складі. Всі відповідні служби виїхали на місце. Працюємо за протоколом», — написав посадовець.

За уточненими даними, з-під завалів у Львові дістали двох людей – жінку та чоловіка. Жінка попередньо без травм. Чоловік у важкому стані, зазначив Козицький.

Тривогу на Львівщині оголосили о 3:39. Вона тривала понад дві години.

Пізніше стало відомо, що під завалами знайшли тіло загиблого чоловіка, який працював на складі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: