Сьогодні у Львові стартував другий день Unlock Ukraine 2023

2222

Сьогодні, 19 вересня, стартував другий день ідеатону Unlock Ukraine. Це колективний мозковий штурм активістів, волонтерів, урбаністів, екоактивістів, митців, філософів, соціологів та інших представників і представниць громадянського суспільства.

Сьогодні на заході виступатиме українська журналістка, документалістка, авторка, співзасновниця та виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу Наталія Гуменюк із темою «Свобода і справедливість як інструменти перемоги та відновлення».

Слідом на сцені з'виться Голландський архітектор Фулко Треферс із темою «Урбаністичне планування в Україні».

Довідка

Мета ідеатону – спільними зусиллями вимислити Україну, у якій ми прагнемо жити, (пере)віднайти інклюзивний простір у містах, селах і громадах та започаткувати нові партнерства. 

Організатори ідеатону – Міжнародний фонд «Відродження» та «Празький Центр громадянського суспільства». 

Що таке ідеатон?

Ідеатон — це колективний мозковий штурм або співпраця, коли спеціаліст_ки з різних галузей шукають ідеї та рішення для розв’язання певних проблем на межі компетенцій та сфер діяльності.

Подія триватиме два з половиною дні. Українські та іноземні учасн_ці ділитимуться ідеями та досвідом повоєнного відновлення, збереження пам’яті й переосмислення травми, а також разом розроблятимуть нові рішення — великі й малі.

Підтримка проєктів

Наприкінці ідеатону Unlock відбудеться відкрите голосування за проєкти, створені й представлені протягом двох днів. Переможці й переможниці отримають подарунки.

У подальшому ми запросимо учасн_ць до детальнішої розробки і доопрацювання їхніх проєктів з метою подання на міні-грант від Празького центру громадянського суспільства. Крім міні-грантів, передбачена й інша форма фінансової підтримки (наприклад, надання стипендії від Центру).

До участі запрошуються:

  • представни_ці громадських ініціатив та організацій
  • незалежні громадські активіст_ки
  • артивіст_ки
  • волонтер_ки
  • мислитель_ки, філософ_ині, соціолог_ині
  • архітектор_ки та урбаніст_ки
  • екоактивіст_ки

Крім мозкового штурму та презентації проєктів в рамках події пройде й медіатон. Організатори запропонують учасн_цям створити суспільно важливий медіаконтент (відео, подкасти, цифрові ілюстрації тощо), що спонукатимуть інших до подальших роздумів і нікого не залишать байдужим до вашої справи. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: