Генштаб про ситуацію на фронті: за минулу добу відбулися 24 бойових зіткнення з окупантами

380539731_658218616491220_140267745755908082_n
Фото: Генштаб

Протягом вівторка, 19 вересня, окупанти завдали 9 ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснили понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільних об’єктах. Усього відбулися 24 бойових зіткнення.

Про це повідомили в ранковому зведення Генштабу Збройних сил України.

Там розповіли, що РФ атакувала Україну 31 ударним безпілотних літальних апаратів  типу «Shahed-136/131», з яких 28 знищено засобами протиповітряної оборони України. Від ракетного удару постраждало мирне населення міста Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Внаслідок таких терористичних дій окупантів, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша інфраструктура.

Де наступають окупанти на фронті 

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Хортиця» на Бахмутському напрямку Сили оборони України успішно відбили атаки противника в районі Ягідного Донецької області. Противник намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області, успіху не мав. Сили оборони продовжують штурмові дії в районі південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці та закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Таврія» на Мар’їнському напрямку противник вів безуспішно наступав у районі Мар’їнки Донецької області. Тут протягом минулої доби окупанти здійснили 13 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

На Запорізькому напрямку атаки окупантів у районах Малої Токмачки, Роботиного та Новоданилівки Запорізької області завершилися значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

Якою є ситуація на фронті станом на 20 вересня на інших напрямках

Авіаційних ударів окупантів зазнали такі населенні пункти, як-от: Леонівка, Попівка Чернігівської області; Грабовське Сумської області; Іванівка, Куп’янськ Харківської області; Білогорівка Луганської області; Терни, Спірне, Богданівка, Часів Яр, Кліщіївка, Авдіївка, Красногорівка, Вугледар, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Левадне, Мала Токмачка Запорізької області; Веселе, Ольгівка, Львове, Тягинка, Токарівка, Садове Херсонської області.

Крім того, під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ «Північ» на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках армія РФ продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону. Проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках Сили оборони продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці.

Про наступ український військових

За інформацією Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога тп крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території. ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) «Одеса» на Херсонському напрямку Сили оборони України продовжують вести контрбатарейну боротьбу. Вони знищують склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби українська авіація завдала 1 удару по пункту управління, 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 - по зенітно-ракетним комплексам росіян.

Підрозділами ракетних військ уражено 3 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс, 9 артилерійських засобів, 1 склад боєприпасів та станцію радіоелектронної боротьби (РЕБ) противника.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що Німеччина оголосила Україні новий пакет військової допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: