У Львові завершився Unlock Ukraine 2023

IMG_5174 (2)
фото: Дивись.info

У Львові завершився триденний ідеатон Unlock Ukraine. Це колективний мозковий штурм активістів, волонтерів, урбаністів, екоактивістів, митців, філософів, соціологів та інших представників і представниць громадянського суспільства.

Про це повідомляє журналістка ІА Дивись.info.

Першим на сцені з'явився дослідник інновацій, волонтер Роман Зінченко. Він виступив на тему «Плекаючи зміни: від его до екосистеми».

фото: Дивись.info

Слідом європейський правозахисник Ігор Блажевич підняв питання повоєнної травми, розповідаючи про боснійський досвід.

фото: Дивись.info

Журналіст та медіакритик Отар Довженко говорив про повоєнну відбудову.

фото: Дивись.info

Лілет Бределс — історикиня та дослідниця міської тематики — презентувала лекцію на тему «Що можна і чого не можна робити під час повоєнної відбудови: вчимося в інших».

фото: Дивись.info

Політолог, публіцист та громадський діяч Гліб Канєвський спільно з виконавчою директоркою ГО "Інститут законодавчих ідей” Мартиною Богуславець виступили на тему «Як громадськості контролювати відбудову».

фото: Дивись.info

«Мистецтво, інклюзія, розбудова громад» — про це говорили кінопродюсер Роман Морозов та режисерка Євгенія Морозова-Попова.

фото: Дивись.info

Далі виступила експертка Проєкту DECIDE Анна Пуцова. Вона підняла питання «Як і для чого створювати освітній центр в гргомаді».

фото: Дивись.info

«Музеї. Що ми там забули?» — про це розповідала заступниця директорки з розвитку музею Тетяна Пилипчук.

фото: Дивись.info

А згодом на сцену вийшла журналістка та медіаекспертка Росана Тужанська. Її промова прозвучала на тему «Як громадські організації можуть та мають змінювати міста?».

фото: Дивись.info

Довідка

Мета ідеатону – спільними зусиллями вимислити Україну, у якій ми прагнемо жити, (пере)віднайти інклюзивний простір у містах, селах і громадах та започаткувати нові партнерства. 

Організатори ідеатону — Міжнародний фонд «Відродження», Prague Civil Society Centre і Львівський медіафорум.

Що таке ідеатон

Ідеатон — це колективний мозковий штурм або співпраця, коли спеціаліст_ки з різних галузей шукають ідеї та рішення для розв’язання певних проблем на межі компетенцій та сфер діяльності.

Подія тривав три дні. Українські та іноземні учасн_ці ділилися ідеями та досвідом повоєнного відновлення, збереження пам’яті й переосмислення травми.

Підтримка проєктів

Наприкінці ідеатону Unlock відбулося відкрите голосування за проєкти, створені й представлені протягом двох днів. Переможці й переможниці отримали подарунки.

У подальшому організатори запросять учасників та учасниць до детальнішої розробки і доопрацювання їхніх проєктів з метою подання на мінігрант від Празького центру громадянського суспільства. Крім міні-грантів, передбачена й інша форма фінансової підтримки (наприклад, надання стипендії від Центру).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: