Президент України запропонував створити зернові хаби в портах Африки

8c1736afc2dcd2a1b23d0851d339a96a_1695160145_extra_large
Зеленський під час виступу на саміті Цілей сталого розвитку. Фото: ОП.

У вівторок, 19 вересня, Президент України Володимир Зеленський виступив з промовою на саміті Цілей сталого розвитку ООН. У ній він зазначив, що Україна може створити зернові хаби у портах Африки, щоб запобігти потрясінням на світовому ринку продовольства.

Про це повідомили в Офісі Президента.

Зокрема Володимир Зеленський підкреслив, що Україна пропонує дуже чіткі дії. Одним з таких кроків може стати створення хабів на мільйони тонн зерна на рік в особливо чутливих зонах, наприклад у портах Африки. За словами Зеленського, вже розпочали переговори щодо цього.

Крім того він зазначив, що Україна ніколи не відмовиться від ролі гаранта глобальної продовольчої безпеки:

«Ніхто не очікував від нас, що ми зможемо витіснити російський флот із наших чорноморських вод та надати більше простору для Чорноморської зернової ініціативи, а також гуманітарної ініціативи «Зерно з України». Результати справді вражають».

Президент розповів, що український експорт продовольства досяг берегів різних країн Арики, як-от: Алжиру, Джибуті, Єгипту, Кенії, Лівії, Лівану, Марокко, Сомалі, Тунісу, Бангладеш, Китаю, Індії, Індонезії, Малайзії, Шрі-Ланки, Таїланду, В'єтнаму, Іраку, Оману, Пакистану, Туреччини, Ємену та інших країн. А також з транзитних портів українську продукцію доправлено до Ефіопії та Судану.

Загалом, за його словами, це 32 мільйони тонн їжі для населення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Президент України представить в ООН деталі Формули миру.

Виступ Зеленського Нью-Йорку

Президент України Володимир Зеленський виступив на загальних дебатах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй. Він виголосив промову англійською мовою. Перед ним з трибуни ООН виступили президенти США Джозеф Байден, Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва та низка лідерів інших країн.

З'їзд відбувається у Нью-Йорку. Зокрема 19 вересня відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: