Дім для бездомних жінок та самотніх матерів відкрили у Львові

RB6_2419
Дім для бездомних жінок та самотніх матерів. Фото: ЛМР

У п'ятницю, 22 вересня, у Львові урочисто відкрили та освятили Дім для бездомних жінок та самотніх матерів. Зокрема там будуть жити внутрішньо переміщені особи.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що Дім призначений для надання підтримки одиноким матерям з дітьми та бездомним жінками, які, рятуючись від війни, не захотіли виїжджати за кордон і зупинилися у Львові. Крім того, в цьому закладі також є їдальня для бідних. Зокрема їм можуть запропонувати гарячу їжу та гостинне місце.

На відкриття Дому завітали представники влади, зокрема мер міста Андрій Садовий, Генеральна Консулка Республіки Польща у Львові, Кардинал з Риму та Апостольський нунцій в Україні, єпископи та духовенство.

«Більшість гуманітарної роботи, яку звершує Католицька церква для України, відбувається тихо, без особливого розголосу. Тому що метою є бути з найбільш знедоленими людьми. Однак такі дні, як цей, є також дуже важливим, коли Кардинал благословляє цей Дім милосердя, присвячений блаженній Бернардині Яблонській. Це тому, що урочистим благословенням ми просимо, аби Бог заохочував нас і провадив наші діла милосердя», – сказав Апостольський нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас.

За словами міського голови Андрія Садового, 5 мільйонів українців пройшли через Львів, рятуючись від війни. Крім того, буди дні коли в місті жило 2 мільйони переселенців.

«Львів є великим хабом реабілітації, допомоги. Пригадую, як ми відкривали разом будинок для чоловіків на Топольній, і сьогодні тут – будинок для жінок. Я переконаний, що ми будемо мати прекрасну співпрацю, тому що людей, які потребують цієї допомоги, є дуже багато. Дякую всім, хто має мужність в цей час бути з Україною, – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Дім збудували за підтримки Святішого Отця та інших благодійників, збудували сестри альбертинки, які й опікуватимуться закладом.

У ЛМР зазначили, що в квітні 2020 року мерія Львова затвердила містобудівні умови на будівництво Курією Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні екуменічного комплексу ім. Івана Павла ІІ на вул. М. Пимоненка – вул. Хлібній. Сьогодні відбулось відкриття новозбудованого комплексу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на одній з львівських вулиць встановлять 350 обмежувачів для паркування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: