Спроби Росії погіршити відносини України з Польщею безрезультатні – американські аналітики

2883701

Зусилля Росії посилити розбіжності між Україною та її центральноєвропейськими партнерами, схоже, зазнали невдачі, оскільки 22 вересня прем’єр-міністр Польщі Анджей Дуда підтвердив міцність польсько-українських відносин.

Про це йдеться у зведенні Інститут вивчення війни (ISW) за п’ятницю, 22 вересня.

Дуда роз’яснив заяву прем’єр-міністра Польщі Матеуша Морвецького від 21 вересня про те, що Польща більше не передаватиме зброю Україні, зауваживши, що Польща продовжить виконувати домовленості з Україною про постачання зброї, але не передаватиме нову зброю, яку Польща закуповує для власної армії. 

Дуда також заявив, що потенційний конфлікт між двома країнами щодо експорту українського зерна європейськими сухопутними шляхами не «суттєво впливає» на відносини двох країн. 

Раніше ISW оцінювало, що російські удари по українській портовій та зерновій інфраструктурі є частиною російської кампанії, спрямованої на погіршення відносин України з її західними сусідами. Швидке поновлення Польщею своїх зобов’язань щодо України вказує на те, що ця кампанія не є настільки успішною, як, ймовірно, хотіла б Москва.

Нагадаємо, що Сполучені Штати звернулись до Польщі по роз’яснення слів їхнього прем’єр-міністра Матеуша Моравецького про те, що його держава наразі не передає Україні військової допомоги, "бо переозброюється сама".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: