У «Грушеві» ухилянт за 1500 доларів США намагався «купити» виїзд за кордон

news_20230923_111434_16954568741

Чоловіка призовного віку, який у незаконний спосіб намагався перетнути українсько-польський кордон, викрили прикордонники в пункті пропуску «Грушів», що на Львівщині.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

25-річний уродженець Черкаської області слідував до сусідньої країни пасажиром автобуса. Як підставу для перетину кордону під час війни, окрім паспорта, ухилянт надав довідку військово лікарської комісії та військовий квиток. У документах зазначалося, що українець не придатний до військової служби.

Однак, в ході перевірки документів прикордонники виявили низку ознак, що вказують на їх підробку. Але викриття чоловіка не зупинило. З метою безперешкодного перетину кордону він спробував підкупити інспектора. На пропозицію хабаря у розмірі 1500 доларів США прикордонний наряд Львівського загону відповів відмовою.

ухилянт намагався купити прикордонників

За цим фактом співробітники ВВВБ Держприкордонслужби поінформували співробітників Нацполіції. Відповідальність за дане правопорушення передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Окрім того, чоловікові доведеться відповідати за використання фальшивки під час перетину кордону. До правоохоронних органів прикордонники скерували повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Читайте також: Підприємець з Червонограда вивозив «ухилянтів» через кордон під виглядом далекобійників

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: