ЗСУ прорвали оборону росіян у Вербовому – Тарнавський

Untitled
ЗСУ прорвали оборону росіян у Вербовому

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, який очолював контрнаступ України на південній лінії фронту, каже, що його сили прорвали Вербове – і прогнозує ще більший прорив.

Про це Тарнавський розповів в інтерв’ю CNN.

«На лівому фланзі [біля Вербового] ​​ми маємо прорив, і ми продовжуємо просуватися далі», — сказав Тарнавський.

«Не так швидко, як очікувалося, не так, як у фільмах про Другу світову війну», — сказав він. «Головне – не втратити цю ініціативу (яка у нас є). І, ну, не втратити це на практиці, діями».

Твердження генерала є останнім свідченням українських чиновників про наступ ЗСУ на південному фронті у війні з Росією.

Останніми тижнями українські сили стверджували, що проникли на «першу лінію» російських опорних пунктів у Запорізькій області, що свідчить про те, що Київ наближається до розгалуженої мережі укріплених окопів Москви вздовж південного фронту.

Призначені Росією чиновники в окупованому Запоріжжі представили іншу картину бойових дій. CNN не може перевірити звіти з поля бою жодної зі сторін. Однак аналіз доступних відео з відкритих джерел свідчить про те, що деякі українські підрозділи перетнули важливий рубіж російської оборони біля села Вербове.

Читайте також: Україна використовуватиме танки Abrams для добре спланованих операцій - Буданов

За його словами, довгострокова мета України – зламати «сухопутний міст» Росії, який з’єднує утримувану нею територію на сході з анексованим Кримом.

Проте Тарнавський сказав CNN, що він вважає, що великим проривом контрнаступу стане, якщо Україна зможе взяти Токмак, стратегічний центр для Росії, який є її першою великою метою в її боротьбі на півдні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: