Папа Франциск заявив, що війна в Україні вигідна торговцям зброєю

Untitled

Папа Римський Франциск висловив думку, що у війні в Україні зацікавлені торговці зброєю: "інтереси в цій війні не тільки пов'язані з українсько-російською проблемою, а з продажем зброї, торгівлею зброєю".

Папа Римський Франциск висловив думку, що деякі країни граються з Україною, спочатку надаючи зброю, а потім відмовляючись від своїх зобов’язань

Про це пише ТСН з посиланням на слова понтифіка,які він заявив, повертаючись із поїздки до французького Марселя та Reuters.

"Мені здається, що інтереси в цій війні не тільки пов'язані з українсько-російською проблемою, а з продажем зброї, торгівлею зброєю. Ми не повинні грати в ігри з мученицькою смертю цього народу. Ми повинні допомогти їм вирішити проблеми... Я зараз бачу, що деякі країни рухаються назад, не хочуть давати (Україні) зброю. Починається процес, в якому мучеником безумовно, буде український народ, і це неприємно", – заявив понтифік.

Згодом речник Ватикану Маттео Бруні надав роз’яснення слів Франциска. Бруні підкреслив, що Папа не займає позицію щодо того, чи повинні країни продовжувати надсилати зброю до України чи припинити її надсилання: "Це був роздум про наслідки збройної промисловості: Папа сказав, що ті, хто торгує зброєю, ніколи не платять за наслідки свого вибору, а залишають їх платити людям, як-от українцям, які гинуть мученицькою смертю".

Нагадаємо, що прагнення Папи Римського терміново припинити війну за будь-яку ціну підтримує близько 9% українців, загалом негативно оцінює позицію Папи щодо російсько-української війни близько 34% опитаних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: