Львівські лікарі пересадили нирку 5-річній дитині від немовляти

378370938_779027277565730_5817770727110734076_n
У Львові дівчинці пересадили нирку від наймолодшого донора. Фото: Західноукраїнський спеціалізований медичний центр

У Львові в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі хірурги провели операцію з пересадки нирки п'ятирічній дитині від дев'ятимісячного немовляти, яке стало наймолодшим донором в Україні.

Про це повідомили в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Там розповіли, що 9-річна Сніжанка є мешканкою Сокальщини. Дитина лікується від ниркової недостатності ще з 2018 року. Тоді в дівчинки встановили діагноз - гемолітико-уремічний синдром. За словами медиків, ця недуга супроводжується зниженням гемоглобіну, тромбоцитів, постійною діареєю, перманентною гарячкою. Згодом від таких змін в організмі в нирках утворюються невеличкі тромби, які блокують роботу нирок, і відповідно вони перестають працювати. Тому ще з 11-місячного віку дитина перебувала на щоденному перинатальному діалізі.

Можливість пересадити нирку від донора дівчинка отримала цього року. Донором стала 9-місячна дитина, яка мала важку хворобу печінки. Після того як в неї лікарі константували смерть мозку, батьки немовляти погодилися передати орган на донорство.

«Єдина інформаційна система визначила нашу маленьку пацієнтку як потенційного реципієнта. У лабораторії Центру підтвердили імунологічну сумісність. Наші фахівці швидкою доставили донорський орган з Києва у Львів, і провели рятівну операцію», - зазначили в медичному закладі.

Так, в Західноукраїнському медичному центрі розповіли, що операція минула успішно, а нирка запрацювала вже на операційному столі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові медики прооперували пацієнтку із вадою обличчя під місії у Зімбабве.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: