Історичні двері відновили у Львові

п
фото: відреставровані двері, Бюро спадщини

У Львові завершили відновлення історичних дверей у будинку на вулиці С. Єфремова, 38. Фахівці не лише вирівняли деформовану конструкцію, а й відновили втрачені елементи оздоблення.

 Про це повідомляє «Бюро спадщини».

«Дверна коробка була деформована, низ прогнив, а саме дерев’яне полотно було пошкоджене в багатьох місцях. Також багато елементів оздоблення було втрачено, а засклення потребувало заміни. Роботи було багато», – розповів майстер-реставратор Василь Гришканич.

Фахівці відновили втрачені елементи, відреставрували красиву ковану решітку з каштановими листочками, встановили нове засклення та ручки. Дерев’яну браму покрили акриловою лазур’ю і бейцем.

«Вартість реставраційних робіт становила 68 000 грн. З цієї суми місто оплатило 47 600 грн, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у міській програмі співфінансування», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Мешканцям так сильно сподобався результат реставрації, що вони вирішили вже приватно відреставрувати й внутрішні двері-ковбойки.

фото: відреставровані двері, Бюро спадщини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: