Коломойський залишиться під вартою

ббббб
фото: Коломойський, з відкритих джерел

Київський апеляційний суд залишив бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою із можливістю застави 3,89 млрд грн.

Про це повідомив Адвокат бізнесмена, передає UNN.

«Апеляційні скарги адвокатів залишити без задоволення…», - сказав суддя.

Адвокат Коломойського Ігор Лисак заявив журналістам, що рішення було неочікуваним для захисту, адвокати ним незадоволені.

На запитання, чи буде Коломойський вносити заставу, його адвокат відповів: «Ну яка застава? Ми вважаємо, що правоохоронні органи зі злочинів проти власності переходять на службовий злочин. Європейський суд навіть каже, що це взагалі не припустимо».

«Виникає здивування, що спонукало змінити кваліфікацію [злочину] в цьому випадку. Стає більш складна конструкція в доказуванні», — каже Лисак.

Справа Коломойського

Ігорю Коломойському повідомлено про декілька підозр. Зокрема, правоохоронці встановили, що підозрюваний у 2013-2020 роках легалізував понад пів мільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ. Підозра була за ст. 190 та 209 ККУ – шахрайство та легалізація майна, здобутого злочинним шляхом.

Також Коломойський отримав підозру за трьома статтями у справі щодо незаконного заволодіння 5,8 млрд грн у період з 2013 по 2014 роки. Для цього фігурант, за даними правоохоронців, створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером.

В одному з епізодів суд призначив заставу Коломойському у майже 4 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: