Зеленський повідомив, що перші танки Abrams вже прибули до України

large
Фото ілюстратвне, Танк M1 Abrams: Wikimedia Commons

У понеділок, 25 вересня, Президент України Володимир Зеленський заявив, що перші танки Abrams вже є в Україні та готуються підсилити українські бригади.

Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Зокрема Володимир Зеленський зазначив, що такі новини отримав від Мінстра оборони Рустема Умєрова. Також президент додав, що Україна на далі шукатиме нові контакти та розширюватиме географію постачання.

Крім того, він розповів, що також заслухав інформацію міністра Клименка щодо ліквідація наслідків обстрілів Одеси, інших населених пунктів та надається допомога постраждалим.

За словами Зеленського, прикриття Одещини є пріоритетом на всіх його переговорах щодо протиповітряної оборони (ППО).

«Підготовка до зими. Прем’єр-міністр Шмигаль розповів про захист критичної інфраструктури, підготовку укриттів і «Пунктів незламності». Готуємо рішення, щоб їхній пошук був максимально простим і швидким. Доповіді щодо воєнної ситуації – Головком, СЗР, ГУР МО, СБУ. Рухаємося вперед», - розповів президент.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов повідомив, що Україна використовуватиме танки Abrams для добре спланованих, проривних операцій. Він також додав, що перші з яких вже наступного тижня мають бути в Україні.

Про танк Abrams

M1 «Абрамс» — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Танк названо на честь генерала Крейтона Абрамса, колишнього начальника штабу Армії США і командувача збройними силами США у В'єтнамі з 1968 по 1972 рік.

M1 «Абрамс» є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Важливими особливостями танка є застосування потужних газотурбінних двигунів, обладнання багатошаровою протиснарядною композитною бронею та окреме зберігання боєприпасів в ізольованому капсульному відсіку для відокремлення членів екіпажу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: