Мін'юст Польщі заявив, що на території країни минулого року впала українська ракета

Польща
Польща. Фото ілюстративне

Міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро повідомив, що в листопаді 2022 року в прикордонному селі Пшеводув впала українська ракета. Такі висновки зробили польські експерти, які досліджували цей випадок.

Про це стало відомо з офіційної заяви польського міністра юстиції, як передає видання PAP.

Зокрема Збігнєв Зьобро заявив, що рослідування, яке провела польська прокуратура дійшло до висновків, що ракета, яка впала була була українською, однак ще радянського, російського виробництва. Він також зазначив, що ракету випустили з території України.

Крім того, міністр додав, що шкодує через те, що немає належної співпраці з боку української сторони у розслідуванні цього інциденту.

Що передувало

Нагадаємо, вибух у Пшеводуві стався вдень 15 листопада, невдовзі після початку масштабного ракетного удару РФ по Україні, через що у Польщі скликали засідання Ради нацбезпеки.

Спершу припускали, що на Пшеводув впала російська ракета і неофіційно повідомляли, що ракет могло бути дві. Згодом повідомили, що, за попередніми висновками польських та американських експертів, найімовірніше, це була ракета з української системи протиповітряної оборони.

Після цього прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зазначав, що дані, які зібрало слідство у справі вибуху ракети в польському селищі Пшеводув, поки що не дозволяють достеменно встановити, звідки вона була випущена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: