У Львові вимагають показувати громадськості всі публічні закупівлі

DSC_1669

Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради 28 вересня голова фракції «Європейська Солідарність» Петро Адамик звернувся до міського голови щодо прозорості здійснення публічних закупівель міською радою.

Депутат заявив, що усі публічні закупівлі Львівської міської ради треба оприлюднювати на офіційному вебсайті, задля більшої довіри мешканців до дій влади міста

«Видатки з місцевого та державного бюджетів повинні бути під контролем громади, особливо у період війни. Нецільове, а під час дії воєнного стану, нераціональне використання коштів місцевого бюджету є не допустимим. Тому, постає питання щодо прозорості здійснення публічних закупівель», — йдеться у зверненні.

За словами Адамика, усі закупівлі міської ради повинні бути оприлюдненими на сайті міської ради. Оскільки завдяки громадському контролю вдасться ефективно слідкувати за напрямками та розмірами видатків з місцевого бюджету.

Такий крок ініціюється не з метою виявлення конкретних порушень під час проведення закупівлі, а для підвищення рівня довіри до діяльності міськради як зі сторони жителів громади, так і зі сторони військово-політичного керівництва України.

Як приклад, запропоновано взяти сайт Львівської обласної військової адміністрації, де у розділі «Публічні закупівлі» доступна вся інформація.

*надано пресслужбою партії «Європейська Солідарність»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: