Безготівкова оплата діятиме на ще чотирьох маршрутах Львова

пап
фото: Твоє Місто

З вівторка, 3 жовтня, безготівкова оплата стане доступною на маршрутах №11, №58 та №59. А з п’ятниці, 6 жовтня, - і на маршруті №61. Відповідне рішення погодив сьогодні, 29 вересня, виконавчий комітет ЛМР. Відтак, пасажири цих маршрутів зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи пристроєм з NFC, або звично – готівкою.

Про це повідомляє міська рада.

«Перші три маршрути обслуговують приватні перевізники. На цих лініях працюють автобуси малої вмістимості. А маршрут №61 обслуговує наше комунальне АТП-1, тут курсують великі низькопідлогові автобуси.

Загалом, на кінець наступного тижня в нас буде вже 10 маршрутів, де діятиме безготівкова оплата проїзду в межах впровадження е-квитка. Поступово нарощуємо обсяги, аби охопити безготівковковою оплатою усю міську транспортну мережу», -  зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Додамо, що, разом з впровадженням безготівкової оплати, на цих маршрутах будуть працювати контролери. «На цьому етапі контролери не штрафують, а навчають та роз’яснюють людям як оплати за проїзд. Та перевіряють сам факт валідації/оплати», - нагадав Олег Забарило.

Наразі безготівкова оплата діє на маршрутах №№1А, 3А, 5А, 10, 39 та 62.

Відтак, пасажирам нагадують: 

  • при звичній сплаті проїзду готівковкою у водія – обов’язково треба отримати разовий паперовий квиток, який дійсний лише у межах кінцевих зупинок маршруту. Він автоматично валідується у системі при видачі, його необхідно зберігати до кінця поїздки та надати  контролеру для перевірки; 
  • при оплаті проїзду безконтактною банківською карткою з чипом або іншими пристроями з підтримкою NFC – слід орієнтуватися лише на зелену відмітку на валідаторі й одинарний звуковий сигнал. Списання коштів з рахунку відбудеться пізніше. Валідацію проїзду перевіряє контролер, для цього пасажирам потрібно прикласти до його терміналу банківську картку чи пристрій, яким здійснювали оплату проїзду.
  • при валідації пільгової ЛеоКарт – треба дочекатися зеленої відмітки на валідаторі й одинарного звукового сигналу. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: