Молодіжні делегати України до ООН виступили на Третьому Комітеті 78 Генасамблеї

5c1d3bf62c20b
ілюстративне фото

Уже третій тиждень молодіжні делегати України до ООН Микола Попадюк та Кирило Демченко перебувають у Нью-Йорку, в Постійному представництві України при ООН, беруть участь в заходах з метою адвокації інтересів України на міжнародних майданчиках. 

Про це нам повідомили у Фонді родини Богдана Гаврилишина.

29 вересня молодіжні делегати у межах свого мандату виступили на Третьому комітеті  78 Генасамблеї ООН зі зверненням до світу пам’ятати, що поки війна в Україні залишається частиною теперішнього часу, говорити про мирне майбутнє надзвичайно складно.

«Можу вам сказати, що дуже важко думати про майбутнє, сидячи під обстрілом в окопах, – у своєму виступі Кирило Демченко поділився, що як і тисячі інших молодих людей в Україні, з початку повномасштабного російського вторгення долучився до лав Збройних Сил України. Якщо ми хочемо продовжувати говорити про майбутнє, ми повинні спочатку показати, що найгіршим пережиткам минулого немає місця в нашому теперішньому».

Микола Попадюк поділився досвідом роботи педагогом в умовах війни: «Ми багато слухали про Цілі сталого розвитку та зміну клімату. Але як я можу розповісти про це своїм учням, враховуючи неймовірне забруднення, міни, бомби, зруйновану Каховську дамбу…? Повірте, неймовірно складно розмовляти з дітьми в бомбосховищах, коли їхні рідні воюють. Або як говорити про цілі ООН, глобальної системи безпеки, коли нелегальний член Ради Безпеки кожного дня обстрілює мою країну та здійснює ядерний шантаж?»

Повне відео виступу:

Надвжливе дипломатичне завдання сьогодні – говорити від України, розповідати правду про події в Україні, таким способом протидіючи пропаганді та дезінформації, якою країна-агресор намагається виправдати свої злочини. 

Програма «Молодіжний делегат України до ООН» впроваджується стало з 2014 року. У межах програми Фонд родини Богдана Гаврилишина співпрацює з Міністерством молоді та спорту України та Міністерством закордонних справ України. Активну організаційну підтримку надає українська громада у Нью-Йорку, особливо громадська організація «Razom».

У 2023-2024 програму реалізовує Фонд родини Богдана Гаврилишина в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст програми є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: