Путін хоче повернути «вагнерівців» на фронт – розвідка Британії

e2518a8-------

29 вересня 2023 року російська влада опублікувала кадри зустрічі президента Путіна з колишнім начальником штабу Групи Вагнера Андрієм Трошевим. Диктатор доручив йому нагляд за створенням нових «добровольчих бойових загонів».

Про це повідомляє розвідка Британії.

На зустрічі також був заступник міністра оборони Юнус-Бек Євкуров.

Приблизно під час повстання в червні 2023 року Трошев взяв участь в офіційних силах безпеки: Трошев, ймовірно, брав участь у заохоченні інших співробітників Вагнера підписувати контракти, сприяючи повстанню.

Багато ветеранів Вагнера, ймовірно, вважають його зрадником.

Нещодавно Євкурова зняли в турне африканськими державами. Президентська підтримка Трошева та Євкурова вказує на те, що Росія продовжує використовувати добровольчі підрозділи та приватні військові компанії, а також планує майбутнє Вагнера.

Він готовий спиратися на досвід ветеранів, які можуть продемонструвати свою лояльність державі та постійну участь у Глобальному Півдні, але, ймовірно, під більшим наглядом з боку Кремля.

Вчора західні ЗМІ писали, шо Путін підписав мобілізаційне розпорядження, згідно якого планується призвати 130 тисяч військових. На цк відреагував Секретар РНБО Олексій Данілов і зазначив, шо в Росії не вистачає людей, саме тому Путін хоче повернути на фронт "вагнерівців".

Читайте також: В російській армії, яка воює в Україні, висока плинність кадрів – британська розвідка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: