Зі Львівщини на передову передадуть ще 262 дрони в межах ініціативи «Пташки перемоги»

Untitled
Фото: ЛОДА

За пів року від старту ініціативи вдалося передати понад 1,5 тисячі дронів для оборонців України

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

29 вересня відбулася урочиста передача чергової партії дронів в межах благодійної ініціативи «Пташки перемоги». Цього разу на потреби військовослужбовців передали 262 дрони, зокрема: 19 DJI Mavic та 243 FPV дрони. Також у межах партії для військових передали 2 антидронові рушниці.

«Дякую за цю ініціативу, завдяки якій наші захисники можуть отримувати дрони там, де це потрібно найбільше. За кожним з дронів є своя історія та історія тієї людини, яка задонатила на його купівлю. Ми всі разом зараз творимо сучасну історію нашої країни та робимо вклад у майбутню перемогу.  Станом на зараз вдалося передати понад півтори тисячі дронів, але я маю надію, що до кінця року це число сягне двох тисяч. Кожен дрон може врятувати життя нашого воїна та змінити обстановку на полі бою. Дякую усім, хто вірить у нашу перемогу та наближає її. Слава Україні!», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

До передачі долучилася також пані Надія, яка є дружиною героя, який воював у 14-ій бригаді та нагороджений посмертно вищою відзнакою Президента. Кошти, які виплатила держава, а це 1,5 мільйона гривень, вона пожертвувала на закупівлю частини партії дронів.

«Мій чоловік дуже хотів побачити перемогу України та допомагав військовим-побратимам як тільки міг. Він повторював дітям, що потрібно обʼєднуватися заради перемоги України. Саме тому ми вирішили виконати його останнє бажання і хочемо, щоб ці дрони наблизили таку жадану перемогу. Я пишаюся своїм чоловіком і переконана, що перемога буде за нами», – наголосила пані Надія.

Також на передачі були присутні військові Ігор та Гавриїл. Частину грошей, які скерували на їхнє протезування, вони витратили на закупівлю частини партії дронів.

«Завтра зі самого ранку ми виїжджаємо на схід для того, щоб передати частину «пташок» з цієї партії. Ми передамо 90 дронів і найближчим часом отримаємо відеозвіти їхньої роботи в бойових умовах. Учора ми передали 140 дронів-камікадзе і вони вже перебувають у руках наших воїнів. Кожен третій дрон влучає точно в ціль і надає перевагу нашим військовим на полі бою. Чим більше їх буде у руках наших захисників, тим більше життів вдасться зберегти», – зазначив співорганізатор ініціативи Олександр Тіщенко. 

Голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин розповів, що станом на сьогодні вдалося залучити 100 мільйонів гривень, за які закупили усю необхідну техніку для боротьби з ворогом. 

«Наша ініціатива розпочалася ще на початку весни цього року і за неповних пів року нам вдалося відправити понад півтори тисячі дронів. В основному ці «пташки» йдуть на потреби бригад зі Львівщини. Але ми передаємо їх також усім бригадам, які звертаються до нас з офіційними запитами, зокрема штурмові батальйони, ТРО, сили ССО, ГУР та інші. Кожен внесок є важливим, адже ми демонструємо обʼєднання і це дає результат», – резюмував Ігор Дулин. 

Нагадаємо, що у суботу, 30 вересня, об 11:00 на полях почесних поховань Личаківського кладовища відбудеться поминальна молитва за полеглих захисників України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: