Байден: Припинення допомоги Україні неприйнятне

2885298
Фото: CNN

Американський лідер зробив заяву після того, як Конгрес США ухвалив тимчасове фінансування уряду без грошей для України.

Президент США Джо Байден схвалив ухвалений обома палатами Конгресу проект тимчасового бюджету, але наголосив, що Україна не повинна залишитися без допомоги. В оприлюдненій на сайті Білого дому заяві Байдена він заявив про неприпустимість такої ситуації, пише Кореспондент.

"Хоча спікер і переважна більшість Конгресу були непохитними у своїй підтримці України, у цій угоді немає нового фінансування для продовження цієї підтримки. Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоб американська підтримка України була перервана", - заявив Байден.

Він також додав, що розраховує на те, що ця ситуація буде виправлена.

"Я цілком сподіваюся, що спікер дотримуватиметься своєї відданості народу України та забезпечить підтримку, необхідну для допомоги Україні в цей критичний момент", - наголосив президент США.

Він нагадав, що кілька місяців тому досягнув бюджетної угоди зі спікером Кевіном Маккарті, щоб уникнути кризи.Однак, протягом кількох тижнів крайні республіканці в Палаті представників намагалися відійти від цієї угоди, вимагаючи різких скорочень, які були б руйнівними для мільйонів американців.

Нагадаємо, що сенатори від Демократичної партії мають намір збільшити допомогу Україні та забезпечити її безперебійне постачання. Наразі шлях забезпечення додаткового фінансування досі лишається невідомим.

Раніше, у Бундестазі заявили, що Україна має право бити ракетами по території Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: