До Львова приїхав колишній мер міста Пало-Альто з Кремнієвої долини

img5951-093530b4
Фото - Роман Кайман

Мери двох міст дискутували на панелі “Від Львова до Пало-Альто: Як розвивати технологічний оазис в місті”, яка відбулася сьогодні, 30 вересня, у межах IT Arena. Модерував дискусію засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS) Павло Шеремета.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

«10 років у Львові відбувається IT Arena. Це подія про найновіші технології у різних сферах життя. У 2022 році все різко змінилось — ми стали свідками несправедливої повноцінної війни проти українців. Для Львова ми обрали нове завдання — дати порятунок тим, хто цього потребує. Порятунок у прихистку та порятунок у лікуванні. Минув рік,  як у Львові запрацювала протезна майстерня. Починалось все з однієї невеликої кімнати, а вже зараз - це сучасна лабораторія площею 250 м². В Україні 90 тисяч людей потребують протезів. Нові технології ми тепер застосовуємо у медицині, це теж про ІТ.

Всі ми в очікуванні перемоги. Спочатку маємо звільнити території, а потім відбудувати все зруйноване. Ми маємо великий людський потенціал, у місті багато кластерів, та найцінніше, що у нас є - це люди. Після перемоги ці люди підніматимуть економіку та нашу країну», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий. 

Натомість Патрік Берт, який тричі був мером економічного центру Кремнієвої долини міста  Пало-Альто, розповів учасникам форуму, як реагували його американські друзі на новину,  що він їде до Львова, в країну, у якій зараз війна.

«Я відповів, що пишаюсь цим, бо Україна зараз у центрі уваги всього світу. 50 років тому до Кремнієвої долини з'їжджалось чимало людей. Люди приїжджали, наші університети розвивались і різноманітна культура стала нашою сильною стороною. До нас з’їжджались зі всього світу.  Так, як до Львова з’їжджаються українці. Варто скористатися людським ресурсом. Люди обмінюватимуться думками, ідеями, велика кількість айтішників у вашому місті допомагатиме місту. Не варто повторювати досвід нашого міста, бо це було 50 років тому. Ви живете в інший час і за інших умов. Але підходи залишаються ті самі. Я вірю у вас та у вашу перемогу», — сказав СEO Acteron, член ради Пало-Альто Патрік Берт.

Фото — Роман Кайман для Львівської міської ради

Довідка

IT Arena – одна з найбільших технологічних подій України, яка щороку є місцем зустрічі інвесторів, стартапів, міжнародних компаній, делегацій та лідерів української ІТ-індустрії. Цього року конференція світового рівня відбувається у Львові вдесяте. За 10 років проведення заходу тут виступили понад 800 спікерів із різних куточків світу, а відвідали його понад 25 тисяч учасників.

Цьогоріч IT Arena розпочалась 29 вересня і триватиме до неділі, 1 жовтня. Події одночасно відбуваються на трьох найбільших локаціях: у Львівській національній опері, в театрі Марії Заньковецької та в Національному музеї імені Андрея Шептицького та воркшопи на десятках додаткових локаціях довкола площі Ринок та прилеглих вулицях.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: